Beregi mutyi

2013 május 14. | Szerző:

Úgy hírlik, hogy szabolcsi és borsodi településeken a Coop üzlethálózat (NYÍRZEM Nyírség-Zemplén Coop Kereskedelmi Zrt.) vezető beosztású alkalmazottjai és családtagjaik arattak.

Tiszakerecsenyben és még három településen Mudri Boglárka nyert, aki kisvárdai lakosként maga is a Zrt. alkalmazottja, és leánya a kisvárdai Nyírzem Zrt. főkönyvelő asszonyának, aki mellesleg maga nyertes pályázó. Említettem, hogy felmerült bennem a gyanú, hogy a Coop boltokban fogják árulni a cigarettát, ami 2000 fő alatti településeken meg is tehető, a bibi csak annyi, hogy a Nyírzem Zrt. nem pályázhatott, tehát kiskaput kellett találniuk.

A múlt hét végén a tiszakerecsenyi bolt alkalmazottait a Zrt. vezetői tájékoztatták, hogy ők fogják árulni a cigarettát a településen. Mudri Boglárkáról a faluban senki sem hallott ezelőtt. Gondolom, a többi csaknem száz nyírzemes Coop boltban is hasonlóan járnak el. A Nyírzem Zrt. vezérigazgatója a Fideszhez nagyon közel álló Pekó László, aki a Mecsek Füszért Zrt.-t is vezeti és a CBA lánchoz is kapcsolódik.

Hajdúnánási és hajdúdorogi mutyi

2013 május 3. | Szerző:

Igazából nem is tudom, hogy mutyi ez vagy sem, de tény, hogy a Nánásmét című internetes újság a nemzeti dohány újrafelosztásról íra cikkében, amelyet itt olvashattok.

 

Hartai mutyi

2013 május 2. | Szerző:

Mesélik, Hartán (BK megye, 6326) egy koncessziót nyert (a kettőből) a helyi CBA-oligarcha (több CBA-ja is van a településen) fiának az élettársa, aki a közértpénztárosi munkánál eddig nem végzett összetettebb és/vagy felelősségteljesebb munkát. Azt lehet, hogy mondanom sem, kell, hogy az említett kereskedő és családja elkötelezett Fidesz-hívő, melynek lépten-nyomon hangot is adnak. Ezek persze lehetnek szemenszedett rágalmak is, én például biztosan kikérném magamnak, hogy Fidesz-hívőnek tituláljanak. Már ha éppen nem vagyok az 🙂

Címkék: , , ,

Budakeszi mutyi

2013 május 2. | Szerző:

Úgy tudom, Budakeszin két nyertes biztosan Fidesz-közeli. A Krupp-os CBA-s illetve, Grafl Magdolna, az elsőt nyilván ismerheti, a második nyertes kevéssé ismert, hiszen csak a helyi Fidesz pártszervezet oszlopos tagja, az ő cukrászdájuk látja el a polgármesteri hivatalt süteménnyel, pogácsával és bezony az ő szállodájukban laknak a város vendégei (ha a város épp Fideszes irányítás alatt áll). A választási (önkormányzati kampányban, illetve a fideszes rendezvényeken természetesen mindig láthatóak közösen), a Krupp nevű úr Etyeken is nyert merő véletlenségből persze…így Pátyon is.

Vámosmikolai mutyi

2013 április 26. | Szerző:

Nos hát, úgy hallom, Vámosmikolán az a helyi vállalkozó nyert trafik jogot,akit a helyi Fidesz elnöke valamint a területileg illetékes parlamenti képviselő támogatott, akinek mellesleg CBA kisáruháza van a településen, valamint több vállalkozásban társtulajdonos, szemben a pályázó munkanélküliekkel, akiknek tulajdonképpen ki lett írva ez az egész dohány-trafik biznisz.

Érsekcsanádi mutyi

2013 április 26. | Szerző:

Érsekcsanád, Baja városától északra fekszik, mindössze 7 km-re, az 51-es főút mentén. Nagy felhördülés övezi az itteni jogosultságok leosztását is.
Bizonyos Ráczné Granyák Ildikó a község 2 elnyerhető koncessziójának az egyik nyertese. Sokat nem tudni róla, bajai lakos, azonban az eredményhirdetésből kiviláglik, hogy a hölgy Baján 3 jogosultság elnyerésével lett gazdagabb, míg nyert egyet Érsekcsanádon is, továbbá bezsebelt egy koncessziót az Érsekcsanádtól 2 km-re lévő Sükösdön is. Hogy is van ez? Közszájon forog már a községben, hogy a hölgyemény a CBA egyik “embere”, hiszen a helyi CBA tulajdonos már hónapokkal a pályázat elbírálása előtt büszkén hangoztatta, hogy ő bizony trafikot fog nyitni, sőt mi több: már hónapokkal az eredményhirdetés előtt el is kezdte építeni a helyet az üzletnek.
Zárójelben: a másik jogosultság pedig szintén a község egyik köztudottan – meglehetősen – tehetős polgáránál landolt, aki jól menő pizzériát, éttermet üzemeltet a faluban. Éljenek a rászorultak!

Címkék: , , ,

Budapesti mutyi

2013 április 24. | Szerző:

Úgy tudni, Budapesten a CBA-s Baldauf rokona, Józsa Csaba az 1. kerületben 2 boltot, az 5. kerületben 1 boltot nyert. Egyébként ő üzemelteti a vári CBA üzletet is. Állítólag – de ezt le sem merem írni – minimálbérre bejelentett bolti eladó hivatalosan … kérdés miből telik 3 boltra is???

 

 

 

Miről szól a Trafikmutyi blog?

Nagyon úgy fest, hogy szeretve tisztelt pártunk és kormányunk újabb hűbérbirtokokat osztogat – ezúttal a nemzeti dohányboltok formájában. A törvény szerint húsz évre kapnak koncessziót a szerencsés nyertesek, és náluk, csakis náluk lehet a jövőben cigihez, szivarhoz, dohányhoz jutni.

És hogy, hogy nem az új trafikosok többsége (tényleg, ezt még össze kéne számolni) a kormányzópárthoz köthető. Polgármesterek, azok gyerekei, anyósaik, apósaik, helyi notabilitások, ismert emberek, úgynevezett celebek.

A net tele van ellenőrizhető pletykákkal, infókkal. Hogy itt ki kapott trafik engedélyt, ott ki kapott trafik engedélyt. Rengeteg a sértődött vesztes ám még több az igazán érdekes nyertes. Senkit nem akarnék én megbántani, de örömmel venném, ha minél többen küldenétek ilyen “helyi érdekességeket”.

Addig is olvassátok, ami eddig megvan. És mivel dohányról van szó, köpni is ér!

Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!