Elszólta magát a jászapáti polgi

2013 május 27. | Szerző:

Eddig sem hittük, hogy mindez csak véletlen. Most már tudhatjuk, hogy nem az. Íme.

A szlovák kapcsolat

2013 május 21. | Szerző:

A hvg.hu megtudta, hogy a szlovákiai Magyar Közösség Pártájnak párkányi elnöke, Retkes János két anyaországi koncesszió boldog tulajdonosa.  Szinte biztos, hogy az illető NEM azért kapta a trafikokat, mert pártját a Fidesz támogatja erősen, hanem mert régi trafikos család sarja 🙂

 

Címkék: ,

Hosszúpályi mutyi

2013 május 21. | Szerző:

Úgy tudom, a településen 3 ember kapta meg a koncessziós jogot: Som Zsolt, Som Sándor (ők rokonságban állnak). Zsolt fideszes képviselőjelölt, illetve 2010-ig alpolgármester volt Hosszúpályiban. A harmadik személy egy hölgy, akiről bár sokat tudni, talán nem illendő ezen a helyen értekezni. Ellenben a két “úriemberről” igen.  Ők uralják a fél települést, több üzletet működtetnek, tehát egyértelmű, hogy a RÁSZORULÓ kategóriába tartoznak.

🙂

Ceglédi mutyi reloded

2013 május 15. | Szerző:

Érdekes hely lehet ez a Cegléd. A városban 19 dohányboltra adtak ki koncessziót.
Az érdekességek:
Dr. Kroó Mihály törteli(!) fogorvos, 2 trafikot nyithat Cegléden. Ő Földi László ceglédi polgármester, Fidesz választókerületi elnök és parlamenti képviselő házi fogorvosa. Mostanában jól megy a fogorvosoknak a Fideszben 🙂

Szebeni Erzsébet 3 trafikot nyithat. Ő jelenleg egy pálinka szaküzletet működtet Cegléden. A Ceglédért Független Egyesület vezetőségi tagja. Az Egyesületnek két képviselője van a 14 tagú ceglédi képviselő-testületben. Az Egyesület alelnöke, korábbi elnöke Horváth József. Az előző ciklusban ő is önkormányzati képviselő volt. Karriertörténete tipikus, a rendszerváltás előtt egyszerű sofőr volt, majd önkormányzati képviselő lett, egyik napról a másikra milliomossá vált, hasonlóan az egyesület több másik tagjához. Most a Ceglédi Vasutas Sportegyesület ügyvezető elnöke. A társadalmi elnök pedig Földi László. Az egyesület sok százmillióval gazdálkodik, lásd pl. a TAO átutalások.
Szebeni Erzsébet tehát feltehetően az Egyesület lobbierejének köszönheti a 3 trafikot.

 

Debreceni mutyi (folyt.)

2013 május 15. | Szerző:

Itt egy friss debreceni cikk több szálról. Ebből egyebek mellett kiderül, hogy a debreceni nyertesk közt szerepel például Simon Imréné, az alsójózsai Kerekerdő Óvoda vezetője, valamint a lánya, Bednár (született Simon) Noémi is. A családfő Simon Imre, a józsai részönkormányzat nem képviselő taja, aki saját elmondása szerint az építőiparban igyekszik kamatoztatni tudását (erre mondták a helyi rossz nyelvek, hogy ő „építette” Somogyi Béla alpolgármester házát). Az óvodavezető és a leány 1-1 elárusítóhelyet nyert a mutyipályázaton.

Hm….

Címkék: , ,

Mezőbernyi mutyi

2013 május 14. | Szerző:

Mezőberényben a következő emberek nyertek trafikot: Harmati László fideszes alpolgármester. Kopp Márton, ő egy huszonéves egyetemista, és mit tesz isten, hát nem aktív fideszes az anyukája. nyert is 2 trafikot, meg egyet más városban is grátiszba. Almási Imréről, aki szintén nyert a városban, senki nem tud semmit (persze biztosan van olyan, aki igen), mindenesetre valószínűleg 3 helyen is él egyszerre, mert Mezőberényen kívül még Gyulán (cirka 60 km) is kapott egy trafikot, meg hát Bcsabán is kettőt, ha már lúd.
Csók Ilona szintén három helyen él, ő csak 3 trafik boldog és nyilván teljesen jogos tulajdonosa, Mezőberény – Békéscsaba – Gyula tengelyre ő is odafért.

 

Beregi mutyi

2013 május 14. | Szerző:

Úgy hírlik, hogy szabolcsi és borsodi településeken a Coop üzlethálózat (NYÍRZEM Nyírség-Zemplén Coop Kereskedelmi Zrt.) vezető beosztású alkalmazottjai és családtagjaik arattak.

Tiszakerecsenyben és még három településen Mudri Boglárka nyert, aki kisvárdai lakosként maga is a Zrt. alkalmazottja, és leánya a kisvárdai Nyírzem Zrt. főkönyvelő asszonyának, aki mellesleg maga nyertes pályázó. Említettem, hogy felmerült bennem a gyanú, hogy a Coop boltokban fogják árulni a cigarettát, ami 2000 fő alatti településeken meg is tehető, a bibi csak annyi, hogy a Nyírzem Zrt. nem pályázhatott, tehát kiskaput kellett találniuk.

A múlt hét végén a tiszakerecsenyi bolt alkalmazottait a Zrt. vezetői tájékoztatták, hogy ők fogják árulni a cigarettát a településen. Mudri Boglárkáról a faluban senki sem hallott ezelőtt. Gondolom, a többi csaknem száz nyírzemes Coop boltban is hasonlóan járnak el. A Nyírzem Zrt. vezérigazgatója a Fideszhez nagyon közel álló Pekó László, aki a Mecsek Füszért Zrt.-t is vezeti és a CBA lánchoz is kapcsolódik.

Csornai mutyi

2013 május 14. | Szerző:

Egy kedves csornai barátom írja:

Hiányos a trafikmutyi térkép, mert Csorna érdemtelenül hiányzik Győr-Moson-Sopron megye mutyitérképéről.  Itt nálunk az a Kovács Nándor nem nyert koncessziót, aki 23 éve az egyetlen igazi trafikos Csornán.
Kik nyertek?
Gulyás András Mihály (Csorna 1 Kapuvár 1) apja a helyi fideszes, korábbi városi elnök dr Gulyás Zoltán, volt helyi önkormányzati képviselő, jelenleg megyei önkormányzati képviselő Fidesz színekben.
Nagy Judit (Csorna 2) Gulyás András Mihály felesége
Horváth Orsolya (Csorna 1) apja Kóczán Zoltán megyei önkormányzat alelnök, kapuvári képviselő gazdasági bizottság elnök, kapuvári Fidesz-elnök
Rédecsiné Knapp Ildikó (Csorna 1) édesapja Knapp József Fidesz képviselőjelölt volt Csornán az önkormányzati választásokon. \”Enyhítő körülmény\”, hogy ő legalább eddig is foglalkozott dohánykereskedelemmel.
Schubert Zoltán (Farád) sógornője Schubertné Boros Tünde Gyopáros Alpár Fidesz országgyűlési képviselő munkatársa, a párt választókerületi titkára, Farád alpolgármestere.
A fentiekből következik, hogy Csorna városnak is ott a helye a mutyitérképen.

Jelentem, felkerült!

Címkék: , , ,

Nagykőrösi és ceglédi mutyi

2013 május 8. | Szerző:

Nagyi nevű levélíróm írja:

Palásti Viktor négyszer, akár havi kétmilliót is kereshet- A kormány.hu által közzétett nyertes listában szerepel Palásti Viktor neve, ő két trafikot is nyithat Nagykőrösön, de Cegléden szintén elnyert két dohánybolt üzemeltetési jogot. Palásti Viktor a helyi önkormányzat külsős bizottsági tagja lett a közelmúltban fideszes javaslatra, de ő végzi a helyi önkormányzati újság hirdetésszervezői munkáit is. A fiatalember rendkívül agilis, szépen fényképez, képeiből nagykőrösi míves kiadványok születtek, jó barátja dr. Körtvélyesi Attila alpolgármesternek. Frissében hozott létre Palásti Viktor egy céget, melynek fő tevékenységi köre pontosan a dohányáru kiskereskedelem. Nagyon biztos lehetett a nyerésben, hiszen még a pályázat eredményhirdetése előtt megalakította 150.000 forintos tőkével a főtevékenységként „ trafikoló „ vállalkozást, az Alföld Design Betéti Társaságot, melyet már a facebook-on is hirdet . A fiatalember a beltag és a hivatalos képviselő a cégben. Még szinte meg sem száradt a tinta a cégbírósági bejegyzésen, mert 2013. március 27. a bejegyzési végzés pontos dátuma. (Egyes információk szerint egy ilyen trafik havonta 4-500 ezer forintos tiszta bevételt hozhat, a koncessziós szerződést 20 évre kötik, a négy dohánybolt üzleti értéke 100 millió forint körül van, tehát havonta 2 milliós nyereséget hozhatnak az üzletek, ha ügyesen csinálja azt Palásti Viktor. ( Cégadatok forrása: nyilvános cégbírósági adatbázis ) Már pedig ügyesen csinálták eddig, miért ne lennének sikeresek a későbbiek során is? Körtvélyesivel sokoldalúságukkal, fiatalos lendületükkel még sokra vihetik. Gratulálunk a nyertesnek!

Balatonföldvári mutyi

2013 május 5. | Szerző:

Beszélik, hogy a földvári két nyertes pályázó közül az egyik Veres Istvánné, a balatonföldvári helyi FIDESZ szervezet megbeszéléseinek is helyet biztosító Platán étterem és a Jade panzió tulajdonosa, fia fideszes önkormányzati képviselő, a Manna Mia népszerű szórakozóhely tulajdonosa.

Miről szól a Trafikmutyi blog?

Nagyon úgy fest, hogy szeretve tisztelt pártunk és kormányunk újabb hűbérbirtokokat osztogat – ezúttal a nemzeti dohányboltok formájában. A törvény szerint húsz évre kapnak koncessziót a szerencsés nyertesek, és náluk, csakis náluk lehet a jövőben cigihez, szivarhoz, dohányhoz jutni.

És hogy, hogy nem az új trafikosok többsége (tényleg, ezt még össze kéne számolni) a kormányzópárthoz köthető. Polgármesterek, azok gyerekei, anyósaik, apósaik, helyi notabilitások, ismert emberek, úgynevezett celebek.

A net tele van ellenőrizhető pletykákkal, infókkal. Hogy itt ki kapott trafik engedélyt, ott ki kapott trafik engedélyt. Rengeteg a sértődött vesztes ám még több az igazán érdekes nyertes. Senkit nem akarnék én megbántani, de örömmel venném, ha minél többen küldenétek ilyen “helyi érdekességeket”.

Addig is olvassátok, ami eddig megvan. És mivel dohányról van szó, köpni is ér!

Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!