Trafik látvány

2013 május 21. | Szerző:

Kedves olvasóm, a vagy.hu főszerkesztője megköszönte, hogy Debrecen kapcsán két írásukat is ajánlottam. Plusz: felhívta a figyelmemet a Nagy Nemzeti Trafikos Látványtár néven indult sorozatukra, amiben az inkriminált dohányboltokról készült olvasói fotókat és a hozzájuk fűzött helyi információkat közlik. Itt olvasható.

Hosszúpályi mutyi

2013 május 21. | Szerző:

Úgy tudom, a településen 3 ember kapta meg a koncessziós jogot: Som Zsolt, Som Sándor (ők rokonságban állnak). Zsolt fideszes képviselőjelölt, illetve 2010-ig alpolgármester volt Hosszúpályiban. A harmadik személy egy hölgy, akiről bár sokat tudni, talán nem illendő ezen a helyen értekezni. Ellenben a két “úriemberről” igen.  Ők uralják a fél települést, több üzletet működtetnek, tehát egyértelmű, hogy a RÁSZORULÓ kategóriába tartoznak.

🙂

Ceglédi mutyi reloded

2013 május 15. | Szerző:

Érdekes hely lehet ez a Cegléd. A városban 19 dohányboltra adtak ki koncessziót.
Az érdekességek:
Dr. Kroó Mihály törteli(!) fogorvos, 2 trafikot nyithat Cegléden. Ő Földi László ceglédi polgármester, Fidesz választókerületi elnök és parlamenti képviselő házi fogorvosa. Mostanában jól megy a fogorvosoknak a Fideszben 🙂

Szebeni Erzsébet 3 trafikot nyithat. Ő jelenleg egy pálinka szaküzletet működtet Cegléden. A Ceglédért Független Egyesület vezetőségi tagja. Az Egyesületnek két képviselője van a 14 tagú ceglédi képviselő-testületben. Az Egyesület alelnöke, korábbi elnöke Horváth József. Az előző ciklusban ő is önkormányzati képviselő volt. Karriertörténete tipikus, a rendszerváltás előtt egyszerű sofőr volt, majd önkormányzati képviselő lett, egyik napról a másikra milliomossá vált, hasonlóan az egyesület több másik tagjához. Most a Ceglédi Vasutas Sportegyesület ügyvezető elnöke. A társadalmi elnök pedig Földi László. Az egyesület sok százmillióval gazdálkodik, lásd pl. a TAO átutalások.
Szebeni Erzsébet tehát feltehetően az Egyesület lobbierejének köszönheti a 3 trafikot.

 

Kiló a klóláb – frissítve

2013 május 15. | Szerző:

Az alábbi hirdetésre az egyik online hirdetési újságban akadtunk rá. Összesen 84 darab Nemzeti Trafikba keresnek eladót-pénztárost, egyetlen mail címről!!!! Ez több mint érdekes, nem?

Eladó-pénztárosokat keresünk

Apróhirdetés részletei

Álláshirdetés címe: Eladó-pénztárosokat keresünk
Iparág: Értékesítés, kereskedelem
Szakma: Eladó, pénztáros
Minimális iskolai végzettség: Középfokú szakmai
Idegen nyelvtudás: Nem szükséges
Nyelvtudás szintje: Nem szükséges
Munkatapasztalat: 2-5 év
Munkavégzés helye: Magyarország, Pest megye, egyéb
Jelentkezés módja: Önéletrajz emailen
Cég neve:
Közvetítő neve:
E-mail cím: office@trakk.hu

Apróhirdetés szövege

Nemzeti dohányboltokba munkatársakat keresünk

Eladó – Pénztáros

munkakörbe:

Pozíció leírás:

A munkakört betöltő személy feladata az üzletben forgalmazott termékek értékesítése, a napi forgalmazással kapcsolatos tevékenységek ellátása (árurendelés, árufeltöltés, pénztárgépkezelés, és a tevékenységhez kapcsolódó adminisztratív feladatok)

Elvárások

–  középfokú kereskedelmi végzettség,

–  minimum 3 éves kiskereskedelmi területen szerzett munkatapasztalat,

–  felhasználói szintű számítógépes ismeret,

–  megbízhatóság, önállóság, pontosság,

–  ápolt megjelenés,

–  eredményorientált munkavégzés.

A munkakör betöltéséhez erkölcsi bizonyítvány szükséges.

Tartós munkanélküliek jelentkezését is várjuk!

Munkavégzési helyek: Budapest (16 fő), Veszprém (4 fő), Pécs (8 fő), Székesfehérvár (8 fő), Győr(10 fő), Debrecen (6 fő), Szigetszentmiklós (2fő), Dunaharaszti (2 fő), Érd (2 fő), Dabas (2 fő), Nyíregyháza (6 fő), Sajószentpéter (2 fő), Kazincbarcika (4 fő), Miskolc (8 fő), Kiskunfélegyháza (4 fő)

A fényképes önéletrajzokat a megadott e-mail címre várjuk.

BRÉKING!!!!!

Utánanéztem ennek a trakk.hu-nak. Itt:
http://www.domain.hu/domain/domainsearch/?domain=trakk&tld=hu
Eredmény
domain:trakk.hu
domain-használó:    Szeplast Compound Kft.
domain-használó:Szeplast Compound Kft.
cím:Külterület 4.
cím:6728 Szeged

Ez azért több mint érdekes. Már, ha ragaszkodunk ahhoz, hogy a dohányboltokkal a kormány a kiskereskedőket szeretné helyzetbe hozni. Nem tudom, mivel kereskedik ez a SZEPLASZT (illetve, dehogynem tudom: ajtókkal, ablakokkal), de hogy nem dohány kiskereskedő cég, az tuti.

Farmosi, demecseri mutyi folyt.

2013 május 8. | Szerző:

Korábban már kikerült a Farmos – Demecser páros, egy kedves olvasóm folytatta a listát. Ugye egy faluban nem lehet 2/3 arány felett az egy pályázó kezében lévő trafikok száma, de megoldást kínálhat a családon belüli osztozkodás.

Íme:

HU1723 Mezőkeresztes Oczella György
HU1723 Mezőkeresztes Oczella Györgyné

HU1983 Nyírbogát Kóródi Sándor (http://www.nyirbogat.hu/polghiv/kozerdeku/vezet/vezet.pdf)
HU1983 Nyírbogát Kóródi Sándorné
HU1998 Nyírlugos Kóródi Sándor
HU1998 Nyírlugos Kóródi Sándorné

HU2176 Pétfürdő Polyákné Végh Márta
HU2176 Pétfürdő Végh Attila
HU2176 Pétfürdő Végh Attila

HU2538 Szalkszentmárton Szilágyi József Zsolt
HU2538 Szalkszentmárton Szilágyi József Zsoltné

Hát így.

Az Egediek esete a Tabán Trafikkal

2013 május 8. | Szerző:

Lehet, hogy csak a harasztról és az ő zörgéséről van szó, de hát – mint tudjuk – nem zörög, ha nem fújják.

Egedi Istvánnak hívják a Tabán Trafik marketing igazgatóját. És íme néhány nyertes.

HU2579 Szeged Egedi István Tamás
HU2579 Szeged Egedi István Tamás
HU2579 Szeged Egediné Balogh Emese
HU2579 Szeged Egediné Balogh Emese
HU2579 Szeged Egediné Balogh Emese
HU2579 Szeged Egediné Balogh Emese
HU2668 Szolnok Egedi Bálint
HU2668 Szolnok Egedi Bálint
HU2668 Szolnok Egedi Bálint
HU3031 Vecsés Egedi Gábor Ágoston
HU3031 Vecsés Egedi Gábor Ágoston
HU0013 Abony Egedi Bálint
HU0028 Ágfalva Egediné Sefcsik Ágota
HU0410 Budapest 18. ker. Egedi Gábor Ágoston
HU0410 Budapest 18. ker. Egedi Gábor Ágoston
HU0415 Budapest 23. ker. Egedi Gábor Ágoston
HU0559 Dabas Egediné Sefcsik Ágota
HU1774 Monor Egediné Sefcsik Ágota
HU1774 Monor Egediné Sefcsik Ágota

Hm…

 

 

Nagykőrösi és ceglédi mutyi

2013 május 8. | Szerző:

Nagyi nevű levélíróm írja:

Palásti Viktor négyszer, akár havi kétmilliót is kereshet- A kormány.hu által közzétett nyertes listában szerepel Palásti Viktor neve, ő két trafikot is nyithat Nagykőrösön, de Cegléden szintén elnyert két dohánybolt üzemeltetési jogot. Palásti Viktor a helyi önkormányzat külsős bizottsági tagja lett a közelmúltban fideszes javaslatra, de ő végzi a helyi önkormányzati újság hirdetésszervezői munkáit is. A fiatalember rendkívül agilis, szépen fényképez, képeiből nagykőrösi míves kiadványok születtek, jó barátja dr. Körtvélyesi Attila alpolgármesternek. Frissében hozott létre Palásti Viktor egy céget, melynek fő tevékenységi köre pontosan a dohányáru kiskereskedelem. Nagyon biztos lehetett a nyerésben, hiszen még a pályázat eredményhirdetése előtt megalakította 150.000 forintos tőkével a főtevékenységként „ trafikoló „ vállalkozást, az Alföld Design Betéti Társaságot, melyet már a facebook-on is hirdet . A fiatalember a beltag és a hivatalos képviselő a cégben. Még szinte meg sem száradt a tinta a cégbírósági bejegyzésen, mert 2013. március 27. a bejegyzési végzés pontos dátuma. (Egyes információk szerint egy ilyen trafik havonta 4-500 ezer forintos tiszta bevételt hozhat, a koncessziós szerződést 20 évre kötik, a négy dohánybolt üzleti értéke 100 millió forint körül van, tehát havonta 2 milliós nyereséget hozhatnak az üzletek, ha ügyesen csinálja azt Palásti Viktor. ( Cégadatok forrása: nyilvános cégbírósági adatbázis ) Már pedig ügyesen csinálták eddig, miért ne lennének sikeresek a későbbiek során is? Körtvélyesivel sokoldalúságukkal, fiatalos lendületükkel még sokra vihetik. Gratulálunk a nyertesnek!

Nádudvari mutyi

2013 május 5. | Szerző:

Nádudvar érdekes település, már ami a trafiktulajdonosok elhelyezkedését illeti.  HU1806 számon tartjuk nyilván Bonczás Sándort, aki egyike az újdonsült nemzeti nyerteseknek. A háromszoros trafikos Petrovics Ferencné a HBM megyei Fidelitas alelnök, Petrovics Ferenc édesanyja. A Kossuth utcán laknak. Anya és fia majdnem szomszédok. Találja ki ki lakik közöttük? Úgy-úgy!
Bonczás Sándor úr a régi jó (Fidesz aktivista) közös szomszéd. Nem is olyan bonyolult képlet ez.

Dömsödi mutyi

2013 április 26. | Szerző:

Ha tüzetesebben megvizsgáljuk Dömsöd nyertesét a nemzetidohanybolt.hu weboldalon, csodát látunk. A legutóbbi polgármester választáson a Fidesz színeiben induló Dr. Pencz Bettina háromból kettőt megnyert (HU0625 kódszám alatt). Ez több mint érdekes. Vagy már nem is az. 🙁

Gávavencsellői mutyi

2013 április 25. | Szerző:

Szuper hely Gávavencsellő. Van pianínó, agrárfórum és méhészet, meg 4472 lakos. Gyesről visszatérő kismama olvasó húsz év kereskedelmi gyakorlattal azt panaszolja: hiába tagja a dohánykiskereskedők szövetségének, s hiába adott be a pályázathoz nagy dohánycégektől referencialevelet, nem nyer. „Ez politikai döntés volt, korrupció” – mondja. Majd hozzáteszi: az egyik nyertes hölgyet nem is ismerik a településen, szerinte nem is helyi, de lehet,hogy még csak a megyéhez sincs köze. Van ilyen???

Miről szól a Trafikmutyi blog?

Nagyon úgy fest, hogy szeretve tisztelt pártunk és kormányunk újabb hűbérbirtokokat osztogat – ezúttal a nemzeti dohányboltok formájában. A törvény szerint húsz évre kapnak koncessziót a szerencsés nyertesek, és náluk, csakis náluk lehet a jövőben cigihez, szivarhoz, dohányhoz jutni.

És hogy, hogy nem az új trafikosok többsége (tényleg, ezt még össze kéne számolni) a kormányzópárthoz köthető. Polgármesterek, azok gyerekei, anyósaik, apósaik, helyi notabilitások, ismert emberek, úgynevezett celebek.

A net tele van ellenőrizhető pletykákkal, infókkal. Hogy itt ki kapott trafik engedélyt, ott ki kapott trafik engedélyt. Rengeteg a sértődött vesztes ám még több az igazán érdekes nyertes. Senkit nem akarnék én megbántani, de örömmel venném, ha minél többen küldenétek ilyen “helyi érdekességeket”.

Addig is olvassátok, ami eddig megvan. És mivel dohányról van szó, köpni is ér!

Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!